9 دستورالعمل برای ثبت شرکت‌ها

ساخت وبلاگ

نکات ضروری در فرآیند ثبت شرکت

ثبت شرکت از اموری است که با پیچیدگی­‌های زیادی همراه است. آشنایی با پیچ‌وخم‌های ثبت شرکت و در نظر داشتن نکات مهم آن، باعث تسهیل روند ثبت شرکت برای اشخاص خواهد شد. در این نوشتار قصد داریم نکات مهمی را که در ثبت شرکت باید رعایت شود بیان کنیم.

دستورالعمل اول:

اولین نکته این است که باید شریک داشته باشید. ثبت شرکت تک نفره طبق قانون مجاز نیست. اگر شرکت با مسئولیت محدود می‌خواهید ثبت کنید به یک شریک و اگر شرکت سهامی خاص می‌خواهید ثبت کنید به دو شریک نیاز خواهید داشت.

دستورالعمل دوم:

پس از انتخاب شرکای خود، موضوع فعالیت خود را مشخص کنید. دقت کنید اگر موضوع فعالیت‌تان نیازمند اخذ مجوز است، پیش از ثبت باید مجوز مربوطه را از مرجع صلاحیت‌دار اخذ کنید و الا درخواست شما رد خواهد شد.

دستورالعمل سوم:

سپس باید نوع شرکت خود را انتخاب کنید. در قانون تجارت 7 شرکت معرفی شده که ثبت هر کدام شرایطی دارد. نوع جدیدی از شرکت هم تحت عنوان شرکت تعاونی سهامی عام به جمع شرکت‌ها اضافه شده که شرایط خاص خودش را دارد.

دستورالعمل چهارم:

پس از انتخاب موضوع فعالیت و اخذ مجوزهای مور نیاز (در صورت ضرورت)، نوبت به انتخاب اسم می­‌رسد. اسم شرکت حتما باید حداقل دارای سه کلمه باشد. حتما باید فارسی باشد. اسم انگلیسی و عربی قابل قبول نیست. اسامی مورد نظرتان را از قبل جست‌وجو کنید تا تکراری نباشد. اسامی تکراری رد خواهند شد و ثبت شرکت شما با تاخیر مواجه می­‌شود.

 توصیه :

پیش از نهایی کردن اسم شرکت خود، اسامی مورد نظر خود را جست و جو کنید تا مطمئن شوید مشابه آن ثبت نشده باشد. در این زمینه کارشناسان ثبتیار آماده مشاوره به شما هستند

دستورالعمل پنجم:

یکی از نکات ثبت شرکت که اهمیت آن در آغاز برای متقاضیان ثبت شرکت چندان روشن نیست، کدپستی معتبر است. شرکت باید یک آدرس معتبر داشته باشد. تا ابلاغیه­‌های مربوط به شرکت به آن ارسال شود. کدپستی حوزه مالیاتی را تعیین می‌­کند. اگر در آغاز کدپستی‌ای را وارد کنید که مرکز اصلی شرکت شما نباشد، برای تغییر آن تشریفات قانونی زیادی را باید انجام دهید. بنابراین از ابتدا مرکز شرکت را مشخص کنید و کدپستی صحیح خود را وارد کنید تا به دردسر نیافتید.

دستورالعمل ششم:

سپس میزان سرمایه و مشارکت هرکدام از شرکا را مشخص کنید. نکته مهم این است که اگر شرکت سهامی عام یا خاص ثبت می­‌کنید و سرمایه شما غیر نقد (اعم از املاک، اوراق بهادار و ...) است باید به تایید کارشناس رسمی دادگستری برسد. اگر سرمایه اولیه شما کم باشد، احتمالا در آینده نیاز به افزایش سرمایه پیدا می­‌کنید.

دستورالعمل هفتم:

 نکات مهم ثبت شرکت مختص به موارد بالا نیست. نکات مهم دیگری هم وجود دارد که کمتر به آن توجه می­‌شود. اولین مورد مربوط به عدم سوء پیشینهاست. مدیران شرکت نباید سوءپیشینه داشته باشند و باید گواهی آن را به اداره ثبت شرکت­‌ها ارائه دهند.

دستورالعمل هشتم:

از نکات دیگر ثبتی که بسیار در مورد آن اشتباه می­‌شود، بحث سمت مدیر عامل است. نکته اول این است که مدیرعامل شرکت حتما باید شخص حقیقی باشد. چنین الزامی فقط در مورد مدیرعامل وجود دارد. مدیران دیگر می­‌توانند شخص حقوقی باشند.

اشتباهات متداول: 

از اشتباهات رایج این است که شخصی بعنوان مدیرعامل انتخاب می­‌شود که همزمان مدیرعامل شرکت دیگری است. درحالی که قانونا شخص تنها می‌­تواند مدیرعامل یک شرکت باشد.

دستورالعمل نهم:

در مورد بازرس شرکت هم باید نکاتی را در نظر داشت. اول اینکه بازرس نباید از بستگان مدیران باشد و یا از آنها حقوق دریافت کند. مثلا منشی شرکت نمی­‌تواند بازرس شرکت باشد. زیرا از مدیران حقوق دریافت می­‌کند.

منبع: http://mag.sabtyar.com/1253/نکات-ثبت-شرکت/

مزایای ایجاد یک شرکت تجاری...
ما را در سایت مزایای ایجاد یک شرکت تجاری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : yas172 بازدید : 80 تاريخ : يکشنبه 1 دی 1398 ساعت: 12:34