ویژگی‌های سهام بی نام

ساخت وبلاگ
اگر می‌خواهید در یک شرکت سهامی سهام‌دار باشید، خوب است با انواع سهام و مزایای آن‌ها آشنا شوید. یکی از انواع سهام، سهام بی نام است. در این مطلب با مزایای سهام بی نام آشنا می‌شویم. اما خوب است در ابتدا بدانیم سهام چیست؟

سهام چیست؟

برای تشکیل یک شرکت سهامی، شما مانند سایر شرکت‌ها به سرمایه‌ی اولیه نیاز دارید. که این سرمایه در شرکت‌های سهامی خاص صرفا از طرف شرکا تامین می‌شود. در شرکت‌های سهامی عام، علاوه بر شرکا، می‌توانید بخشی از سهام خود را به عموم مردم نیز بفروشید.

حال اگر این سرمایه را به واحدهای معین تقسیم کنیم، ادارۀ شرکت وتقسیم سود و زیان آن آسان می‌شود.

مثلا در یک شرکت سهامی خاص، آورده‌های شرکا به این صورت است:

الف: ۲ میلیون تومان. – ب: ۳ میلیون تومان- ج: ۵ میلیون تومان- کل سرمایه شرکت: جمعا: ۱۰ میلیون تومان

برای ساده شدن ادارۀ شرکت می‌توان سرمایه‌ی شرکت را به ۱۰ قطعۀ یک میلیون تومانی تقسیم کرد. و به این ترتیب مقدار سهم هریک از شرکا این‌گونه است:

الف: ۲ سهم. – ب: ۳سهم – ج: ۵ سهم

تقسیم آوردۀ شرکا به این واحدهای معین (سهم) فقط در شرکت‌های سهامی الزامی است.
. درواقع سهم، قطعه‌های معلوم و مشخصی از سرمایه است که اداره شرکت را با شرکای زیاد آسان می‌کند. در ادامه با سهام بی نام و مزایای سهام بی نام آشنا می‌شویم.

هم‌چنین بخوانید:                                                                                         انواع سهام

سهام بی نام چیست؟

قبل از آشنایی با مزایای سهام بی نام، خوب است ابتدا ببینیم سهام بی نام چیست؟ در ماده 24 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت، سهم تعریف شده است. و در تبصره آن سهام را به دو نوع با نام و بی نام تقسیم کرده است.

هم‌چنین بخوانید:                                                                سهام بی نام و سهام با نام

هم‌چنین در ماده 39 همین لایحه، در تعریف سهام بی نام می‌خوانیم:

                سهم بی نام بصورت سند در وجه حامل تنظيم و ملک دارنده آن شناخته می‌شود مگر خلاف آن ثابت گردد. نقل و انتقال اينگونه سهام به قبض و اقباض به عمل می‌آيد. گواهی‌نامه موقت سهام بی نام درحكم سهام بی نام است و از لحاظ ماليات بر درآمد مشمول مقررات سهام بی‌نام می‌باشد.

سهام بی نام نیز همانند سهام با نام معتبر است. شخصی که سهام بی نام دارد، سهام‌دار شناخته می‌شود. در این نوع سهام، به محض نقل و انتقال، بین افراد، سهام منتقل می‌شود (مانند پول). بنابراین ورقه سهم در دست هرکسی باشد مالک آن شناخته می‌شود.

 توصیه :
طبق ماده ۳۹ لایحه اصلاحی قانون تجارت، نقل و انتقال سهام بی‌نام با قبض و اقباض صورت می‌گیرد. اما توصیه می‌کنیم نقل و انتقال این نوع از سهام را نیز در دفتر سهام ثبت کنید. از آن‌جا که این سهام، بی‌نام است، به راحتی امکان سوءاستفاده وجود دارد. پس برای جلوگیری از این سوء استفاده‌ها خوب است نقل و انتقال این سهام‌ها نیز در دفتر سهام ثبت شود.

همان‌طور که از اسم این سهام پیداست، اسم شخص دارنده، روی آن ثبت نمی‌شود. در قانون نیز آمده است که این نوع سهام در وجه حامل تنظیم می‌شود. که این خصوصیت، شبیه چک در وجه حامل است.

هم‌چنین بخوانید:                                     چرا باید از دفتر سهام استفاده کنیم؟

خصوصیات سهام بی نام

این‌گونه سهام نیز هم مزایا و نقاط مثبتی دارد و هم محدودیت‌ها و معایب. با ویژگی‌های این نوع سهام آشنا می‌شویم:

مزایای سهام بی نام

اساسی‌ترین مزیت از مزایای سهام بی نام ، واگذاری آسان آن است. همان‌طور که در قانون نیز آمده است، انتقال سهام بی نام با قبض و اقباض صورت می‌گیرد. این ویژگی به خصوص برای شرکت‌هایی که در بازار بورس اوراق بهادار نیز پذیرفته شده‌اند اهمیت دارد. زیرا لازم نیست مالکیت سهام دائما منتقل شود و مشکلاتی ایجاد کند. بلکه به محض انتقال سهام به شخص دیگر، او مالک سهام می‌شود.

محدودیت‌ها و معایب سهام بی نام

پس از آشنایی با مزایای سهام بی نام ، خوب است محدودیت‌های آن را نیز بشناسیم. از بزرگ‌ترین معایب سهام بی نام مربوط به مفقود شدن آن است. از آنجا که این نوع سهام در وجه حامل است، به دست هرکسی باشد، مالک آن شناخته می‌شود. درصورتی که صاحب واقعی آن، آن را گم کرده باشد، به سختی می‌تواند اثبات کند که سهام متعلق به اوست.

محدودیت دیگر این است که دارندگان سهام بی نام نمی‌توانند از مدیران شرکت باشند. زیرا همان‌طور که در مطلب مربوط به سهام وثیقه گفتیم، مدیران شرکت‌های سهامی باید سهام وثیقه داشته باشند. و نام آن‌ها باید بر روی ورقه سهام درج شود. به همین دلیل سهام مدیران یک شرکت نمی‌تواند بی نام باشد.

هم‌چنین بخوانید:                          نکاتی که هر مدیر باید درباره سهام وثیقه بداند

از طرف دیگر، مبلغ مربوط به سهام بی نام باید به طور کامل پرداخت شده باشد. تا بتوان برای آن ورقه سهم یا گواهینامه موقت سهام صادر کرد. اگر این مبلغ کامل پرداخت نشده باشد، به او گواهی‌نامه موقت سهام با نام داده خواهد شد.

 

منبع:http://mag.sabtyar.com/2049/مزایای-سهام-بی-نام/

مزایای ایجاد یک شرکت تجاری...
ما را در سایت مزایای ایجاد یک شرکت تجاری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : yas172 بازدید : 77 تاريخ : يکشنبه 1 دی 1398 ساعت: 12:34